Alutra

Alutra

NL  |   FR

Waarom kiezen voor aluminium?

Aluminium is technisch en budgettair gezien vaak de beste oplossing. De relatief dure grondstof van hoge kwaliteit resulteert dankzij zijn vele goede eigenschappen in een voordelige totaalkost.
Een aluminium constructie is licht, duurzaam, onderhoudsvrij en bovendien 100% recycleerbaar. Hierdoor is aluminium een betere keuze dan gegalvaniseerd staal of roestvast staal..: Licht en sterk

Aluminium is een zeer licht metaal, ongeveer 3 keer lichter dan staal. Dit maakt het hanteren, transporteren en installeren eenvoudiger en goedkoper. Het gebruik van doordacht ontworpen profielen samen met een juiste legeringskeuze leidt tot de gewenste sterkte.


.: Duurzaam / Corrosiebestendig

Aluminium is corrosiebestendig dankzij zijn natuurlijke oxide-laag. Door onze constructies standaard te anodiseren zijn ze zelfs bruikbaar in meer agressieve omgevingen zoals aan de kust.


.: Onderhoudsvrij

Aluminium vereist geen onderhoud. Door de gladde afwerking hecht er moeilijk vuil aan een aluminium constructie. Het aanbrengen van beschermende verven is overbodig.


.: Volledig recycleerbaar

Aluminium is 100% recycleerbaar zonder enig kwaliteitsverlies en bovendien kan het een onbeperkt aantal keer gerecycleerd worden. Het omsmelten vereist slechts 5% van de energie die oorspronkelijk nodig is om primair aluminium te produceren.

Waarom niet kiezen voor aluminium?