Alutra

Alutra

NL  |   FR

Ladder opties

De alutra ladder kan uitgerust worden met verschillende opties. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons assortiment. Voor andere vereisten of wensen, contacteer ons vrijblijvend. Onze ingenieurs werken een oplossing op maat uit in nauwe samenwerking met de klant.Ophaalbare ladder

Uitschuifbare ladder - Ophaalbare ladder

Een ophaalbare ladder is ideaal tegen ongewenste bezoekers of op plaatsen waar men onderaan een doorgang moet vrijlaten.
Het onderste ladderdeel van ongeveer 2,8m wordt in evenwicht gehouden door tegengewichten, verborgen in een kokerprofiel aan beide zijden van de ladder. De ontgrendeling kan langs onder, langs boven of op meerdere locaties gebeuren.


Opstapbordes op wandsteunen

Opstapbordes op wandsteunen

Een opstapbordes is zowel bovenaan als halverwege de ladder inzetbaar. Het zorgt voor een gemakkelijke en veilige toegang tot de gevelladder.


Uitstap over de dakrand

Uitstap over de dakrand

Bij een dakrand met eventueel lager liggend aankomstniveau vergemakkelijkt deze uitstap de toegang tot de kooiladder.


Borstwering aan de dakrand
meer foto's...

Borstwering aan de dakrand

Een borstwering verzekert een veilige toegang tot de kooiladder. Links een voorbeeld van een borstwering aan de dakrand.Veiligheidsdeur

Toegangsdeur

Een afsluitbare deur schermt ladder en kooi af tegen ongewenste bezoekers. Als alternatief kan een ophaalbare ladder gebruikt worden.


Rustbordes
meer foto's...

Rustbordes

Vanaf een hoogte van 10 meter is per tussenlengte van 6 meter een rustbordes verplicht (Europese norm EN 14122). Het rustbordes van Alutra is ge´ntegreerd in de kooiladder wat een mooi geheel oplevert.